Steen Juul kommer med sejrsambitioner

Selv om Ikarus blot har startet tre gange, tilkendegiver Steen Juul håb om, at hesten kan være en grand prix-hest senere på sæsonen.

Et muligt fingerpeg kan vi få i søndagens indledende opgør, hvor Steen Juul giver sæsondebut til fireåringen, der i november afrundede treårssæsonen med sejr efter andenpladser i karrierens to første starter.

»Ikarus (1. løb) er en talentfuld hest, som har trænet uden anmærkninger. Vi føler, at han er klar til at gøre en god præstation,« siger Steen Juul.

Er der en tanke bag at sæsondebuten sker på Jydsk Væddeløbsbane?

»Nej, stort set ikke. Det er bare for få hestene fordelt lidt, men selvfølgelig håber jeg på, at hesten skal være med i fireårsløbene i Århus.«

Er højre rundt ligefrem en fordel?

»Jeg tror ikke, at det er nogen ulempe.«

Er det en vinderchance? 

»Det skal han være,« sammenfatter Steen Juul og fremhæver Ikarus som sin største chance søndag eftermiddag.

Jigger starter først om et par måneder

I øvrigt er Ikarus ikke alene i Steen Juul-stalden om at have grand prix-potentiale. Det gælder naturligvis også sidste års nummer to bag Just Hans i både Jydsk 3-årings Grand Prix og Dansk Trav Kriterium, Jigger.

»Jigger havde lidt fordel af at starte i Århus sidste år og skal gøres klar til grand prixet,« siger Steen Juul.

Trods det umiddelbart overbevisende facit med syv sejre og to andenpladser i ni starter som treåring var Steen Juul endda ikke helt tilfreds med Jigger.

»Jeg var ikke tilfreds med stilen i hele sæsonen. Det har vi arbejdet på gennem vinteren. Jeg siger ikke at vi er i mål, men jeg håber på at vi har rykket lidt på det,« siger Steen Juul og nævner et kodeled som det, der hele tiden har voldt Jigger problemer.

»Jigger har trænet på uden anmærkninger her i vinter, men vi har selvfølgelig heller ikke testet hesten for alvor. Banerne skal være bedre inden han får sæsondebut. Der går som minimum et par måneder,« siger Steen Juul.

Isidor Lomig bør slutte blandt de tre første

Tilbage til søndagens løb, hvor vi også skal have et par kommentarer til Steen Juuls to øvrige startheste:

»Hashtag Ostedantik (3. løb) har kikset i de seneste par starter, men går godt i Århus. Nu er der selvfølgelig hård konkurrence, så normalt er det kun en triokandidat. Hun starter også for at vi kan se, hvor hun står og om hun skal blive ved med at være væddeløbshest, men hun træner pænt.«

Hvad har baggrunden været for galopperne i de seneste starter?

»Det har været venstre rundt, hvor hun har haft problemer i svingene. Det forventer jeg ikke skal have indflydelse på hestens præstation i Århus. Jeg tror på et fejlfrit løb og en triochance.«

»Isidor Lomig (4. løb) gik helt ok i seneste start, hvor hesten havnede udvendigt. Der er selvfølgelig også gode heste imod denne gang, men det skal være en chance blandt de tre første,« siger Steen Juul.

Foto: Burt Seeger