Morten Friis til Århus i sejrsform

Skive-træner Morten Friis vandt fredag to løb i Lunden og kan atter komme i fokus, når han søndag bringer fire af staldens heste til start på Jydsk Væddeløbsbane, foruden at han kører fire heste for andre trænere.

Vi bad om kommentarer til en håndfuld af hestene. I dagens første opgør er der stalddebut for Kamilla Doctor (1. løb), der kom til Morten Friis’ stald fra Flemming Jensen for tre uger siden.

»Vi har kørt et par tempoarbejder med hende. Det er hvad vi har nået. Hun virker som en kapacitetsfuld hest, men nu skal vi se hende an i løbssammenhæng,« siger Morten Friis.

Hoppen køres af Kasper Foget mens Friis selv sidder bag Maj Hackstable i samme løb.

»Maj Hackstable sad fast senest. Da havde hun ikke startet i et stykke tid og virkede fin. Det burde være en hest, som kan være blandt de tre første, hvis det løser sig lidt. Jeg kan ikke vurdere, hvem der er bedst af de to heste,« siger Morten Friis.

I 7. løb starter stalden ligeledes to heste.

»Hold My Beer har gået et par rigtigt fine løb. Han gik godt senest i Århus og står godt inde i løbet denne gang. Med lidt held undervejs, så ser jeg ham blandt de tre første.«

Det er vel også en vinderchance?

»Ja, det synes jeg,« siger Morten Friis om sin egen køretur mens Kasper Foget sidder bag Major Love.

»Major Love (billedet) gik rigtig godt senest efter galop. Jeg kørte for hårdt efter spidsen og fik galop, men hesten gik superfint efter fejlen. Denne gang har den et dårligt spor, men hesten bliver bedre og bedre. Staldens to heste virker meget jævnbyrdige,« siger Morten Friis og advarer om en mulig fidus i dagens sidste klasseløb:

»Jonas Toft (8. løb) står godt inde i løbet, men har fået et dårligt spor. Jeg ændrer lidt på skoningen til denne start. Hesten har trænet fint, så jeg bliver ikke overrasket, hvis den dukker op i trioen.«