Lillian tror mest på Lady LL

Fem uger inde i sæsonen har Lillian Uglebjergs stald indkørt flest penge blandt de danske trænere. Ved lunch-løbene mandag middag starter succestræneren fire heste.

Lillian Uglebjerg tillægger Lady LL i 2. løb den største chance.

»Lady LL (2. løb) træner fint og sletningen senest (22/1, hoste, red.) har ingen betydning for starten her. Hun træner fint og er vel en af dem, som skal være med til at gøre op om sejren sammen med Freiherr Faust. Lady LL er lynhurtig fra start. Freiherr Faust er også hurtig, men så slipper René vel til den. Lady LL plejer at være god med et løb på smækken,« siger Lillian Uglebjerg.

I det indledende løb giver træneren debut til Tigrettehackstable, som er lillesøster til Mustang Hackstable (168.000 kr.).

»Tigrettehackstable (1. løb) er i bund og grund en fin hest, som er blevet opereret i sine knæbånd i bagbenene efter prøveløbet. Det virker til at have haft et positivt udfald. Jeg tror ikke at hesten er klar til at vinde, men den skal ud for at lære lidt og komme i gang.«

Hvilken type hest er der tale om?

»Det er en fantastisk lækker hest. En stor og flot hoppe, som har nemt ved det, men bagknæene har ligesom låst sig for den og deraf hoppede den to gange i prøveløbet. Siden blev hesten undersøgt. Her fandt man ud af problemet med knæene, så den har været på Landbohøjskolen og er blevet opereret i knæbåndene. Nu må vi se, når den starter, men i træningen har det været en helt anden hest siden operationen,« siger Lillian Uglebjerg.

Funky Style må ikke overses

Træneren har også en potentiel joker i 3. løb i skikkelse af Funky Style, der i seneste start udstrålede god kapacitet efter galop.

»Funky Style (3. løb) galopperede af friskhed senest. Den tog bare hovedet op og så havde Morten ikke så meget indflydelse på fart og retning. Deraf kom galoppen. Hesten får et skarpere bid på denne gang og måske en springrem til at holde hovedet nede med. Startsporet i anden række er umiddelbart en fordel.«

Hvorledes var indtrykket ellers af hesten?

»Fint. Efter løbet sagde kusken, at hesten havde været blandt de tre første, hvis den havde holdt sig på benene.«

Mandagens fjerde og sidste starthest fra stalden er Voltaire P Hill i formløbet.

»Voltaire P Hill (5. løb) har der været lidt fremgang at spore for i de seneste par starter, hvor Dennis har kørt hesten. Jeg tænker dog, at 40 meter tillæg stadig er til den høje side i forhold til at kunne vinde, men han kan måske snige sig med til en præmie,« vurderer Lillian Uglebjerg.

Lillian Uglebjerg med Lady LL