Glimt fra løbsdagen 9. maj 2024

I en tæt afgørelse vandt Aalborg-kusken Mike Kristensen DM for amatørkuske med Pernille Bye Hansen og Mads Petersen på de næste pladser.

DM-matchen bød på fire velafviklede løb, hvoraf de tre vindere er trænet af Lillian Uglebjerg. Den første sejr blev vundet af Love Lii og Tobias Jonassen, som var i føring hele vejen og sejrede overlegent foran medfavorit Ginger Ninja.

Love Lii og Tobias Jonassen flankeret af træner Lillian Uglebjerg og FDT-repræsentant Jørgen B. Pedersen.

Anden DM-afdeling gav også sejr efter føring fra start til mål. Nu i skikkelse af Gigants Hanne med Katia Bøgedal. Margin var så sikker at kusken frem mod målstregen havde plads til at slippe jubelen løs med en langvarig sejrsgestus.

Gigants Hanne og Katia Bøgedal.

Den største favorit i DM-matchen, Ghania Sensei blev besejret da den efter den ventede føring undervejs måtte strække våben i slutfasen overfor Marilyn og Mike Kristensen, der havde liftet med i ryg bag favoritten efter at have udfordret denne i føringskamp over de første 400 meter.

Ude i banen stryger Marilyn og Mike Kristensen forbi storfavoritten Ghania Sensei.

Tredje sejr i tre forsøg blev realiteten for Lillian Uglebjerg da Lady LL indfriede favoritværdigheden for Mads Petersen. Kusken kørte til føring efter en 500 meter-indledning på skarpe 1.12,2 og forsvarede let positionen løbet ud.

Dermed kunne DM-regnskabet gøres op. Tilbage stod Mike Kristensen som guldvinder med 27 point, tæt fulgt af lokale Pernille Bye Hansen med 26 point. Til gengæld måtte der “fintælling” til for at placere bronzen om halsen på Mads Petersen idet han havde indbyrdes bedre placeringer end Tobias Jonassen og Søren Demant Andersen. Alle tre havde 24 point.

Lady LL med Mads Petersen.

Foruden DM-matchen bød løbsdagen på en stribe gode løb. Here We Go Chief vandt femte sejr på stribe, da den for Michael Lønborg travede det meste af løbet udvendigt for den førende medfavorit Ikarus. Alligevel afgjorde Here We Go Chief efter en medrivende opløbskamp.

Here We Go Chief og Michael Lønborg. Kusken gjorde sejrsgestus ved at strække venstre ben i vejret.

Michael Lønborg sejrede også i det indledende løb med Mountain Affair. Ekvipagen var førende hele vejen, men blev i slutfasen kraftigt udfordret af debuterende Conway H.

Mountain Affair og Michael Lønborg trækker det længste strå i kamp med Conway H.

Dagens hurtigste vinder blev Jomo Cash og Jan Dahlgaard, da ekvipagen vandt et fireårsløb på 1.14,5. Lillebroren til millionær-traveren E Type Cash travede hele vejen udvendigt for I’m All In og viste stor styrke ved sejren.

Jomo Cash og Jan Dahlgaard.

Foto: Ole Hindby