Glimt fra løbsdagen 7. april 2024

I et skønt forårsvejr bød løbsdagen på både knivskarpe afgørelser og overlegne vindere.

Tættest var det i 8. løb, hvor end ikke målfotoet kunne skille parterne i den medrivende opløbskamp mellem favoritten JC med Nicklas Korfitsen og Isotope d’Am med Kasper Foget. Derfor kunne de to unge kuske storsmilende køre på æresrunde side om side (fotoet øverst).

JC i inderbanen og Isotope d’Am skar målstregen i samme brøkdel af et sekund.

Supertæt var det også i en opløbsduel mellem Karola Shadow med Steen Juul og Iena Downs med Morten Friis. Førstnævnte var førende undervejs og skærpede tempoet kraftigt over den sidste halvbane, men over opløbet formåede Iena Downs akkurat at kæmpe sig forbi.

Ude i banen formåede Iena Downs og Morten Friis at kæmpe sig forbi Karola Shadow.

Løbsdagen blev åbnet med sejr til den femdobbelte millionær Valokaja Hindøs debuterende helsøster Kalovaja Hindø. Casper M. Nielsen kørte et snusfornuftigt løb med den Kaj Jensen-trænede Kalovaja Hindø, der blev sendt til angreb ind på opløbet, hvorefter den kort men sikkert spurtede forbi en anden debutant Kinella, der havde ført an undervejs.

Kalovaja Hindø og Casper M. Nielsen.

Et treårsløb bød på galop for tre af de seks deltagere, deriblandt favoritten Whoops Hanover, som tabte travet ind på opløbet. Dermed var sagen klar for Morten Juul-trænede Know Your Shadow med Birger Jørgensen. I sejrsinterviewet ytrede kusken sig usædvanligt positivt om Cantab Hall-datteren og udtrykte forventninger om, at hesten vil kunne hævde sig i de store årgangsløb.

Know Your Shadow og Birger Jørgensen.

Årgangsambitioner har Henrik Lønborg også på vegne af Itsgottobeperfect. Efter en mislykket treårssæson åbnede hesten fireårssæsonen på bedste vis med en overlegen sejr efter klar føring undervejs. Der var 20 meter til Hit’n Run på andenpladsen.

Itsgottobeperfect og Henrik Lønborg.

Lillian Uglebjerg-trænede Lady LL har gennem længere tid sparet sammen til en sejr. Den kom i et godt løb for klassen under 275.000 kroner. Rene Kjær meldte sig tidligt udvendigt for førende Gunpowder, der havde brugt kræfter for at nå til front. Det lettede i sidste ende opgaven for Lady LL, der let tilkæmpede sig et overtag i slutfasen.

Lady LL og Rene Kjær har kæmpet sig forbi den undervejs førende Gunpowder.

Foto: Ole Hindby