Glimt fra løbsdagen 5. februar

Den sidste lunch-løbsdag på Jydsk Væddeløbsbane i denne omgang bød på flere gode præstationer.

Stærkest i billedet stod Freiherr Faust (fotoet øverst), der formåede at vinde sæsonens tredje sejr på stribe. Birger Jørgensen måtte ellers bruge den formstærke Morten Juul-hest hårdt inden føringen var i hus. Lady LL og Rene Kjær svarede i første omgang føringen op. Der blev åbnet i 1.11-tempo de første 500 meter inden Freiherr Faust overtog føringen.

Trods den hårde åbning formåede Freiherr Faust at holde stand og sejren blev sikker på 1.14,9a/1800 meter en længde foran Lady LL og Endless Dreams.

Birger Jørgensen var også favorit i det indledende opgør som gæstekusk bag Kaj Jensen-trænede Greenland, men den måtte tage til takke med andenpladsen bag en velgående Jack Reacher med Jeppe Rask, der trykkede sig til føring efter 500 meter og siden sejrede klart med en længde.

Jack Reacher og Jeppe Rask

Michael Lønborg havde taktikken klar med Ghania Sensei i V4-3. Ekvipagen trykkede sig til føring gennem første sving. Siden blev der anlagt et jævnt 1.15-tempo, hvilket holdt konkurrenterne fra livet hele vejen ind i mål. På 1.15,1a/1800 meter var der to længder til en forbedret Holachica på andenpladsen.

Ghania Sensei og Michael Lønborg

I kølvandet på et væld af gode placeringer lykkedes det omsider Gaja TT at komme først over stregen, kørt af Magnus M. Nielsen. Med afsæt i et godt rygløb afsluttede Gaja TT bedst af alle og sejrede en halv længde foran den undervejs førende Hill Torp.

Gaja TT og Magnus M. Nielsen

Fotos: Ole Hindby