Glimt fra løbsdagen 31. oktober 2023

Rene Kjær fortsatte sin øjeblikkelige sejrsstime og blev topscorer med tre sejre.

På efterårets hidtil koldeste dag boltrede Rene Kjær sig på Jydsk Væddeløbsbane og vandt tre af dagens otte løb.

Årets sejrssluger nummer 1, Twin Peak, indledte dagen med at vinde sæsonens ottende sejr på Jydsk Væddeløbsbane. Den i Århus ubesejrede hest må efterhånden blive vanskelig at fravriste titlen som årets travhest.

Respekten blandt konkurrenterne var så fremherskende, at Rene Kjær i føringen fik held til at afvikle den første kilometer efter blot 1.23,4, og så lod Twin Peak sig selvsagt ikke besejre. På 1.19,2/2300 meter defilerede ekvipagen sejren hjem foran Henri Cloc og Cardolan Byd.

Twin Peak og Rene Kjær.

Føring undervejs var også recepten for Futteflagfis og Morten Friis. I føringskampen galopperede storfavoritten Ginger Peachy, hvorefter Futteflagfis havde alt under kontrol. Ginger Peachy kom storstilet tilbage efter sin galop, men måtte nøjes med tredjepladsen bag Florican Rold.

Futteflagfis og Morten Friis.

Dagens anden sejr til Rene Kjær kom med Lillian Uglebjerg-trænede Jackie OHS. Trods startplads i anden række blev hesten kørt offensivt og nåede føringen efter 800 meter. Ved målpassage var der mange længder til andenhesten Here’s Johnny. Det var Jackie OHS’ tredje sejr på dansk grund og hesten bliver interessant at følge fremover.

Jackie OHS og Rene Kjær.

Rene Kjær kom på endnu en sejrsrunde da Karsten Holm-trænede Jeppe vandt opgøret for laveste klasse. Forinden havde den i Tyskland residerende træner Ronald de Beer – i lighed med seneste løbsdag – sejret med Noor Flevo (fotoet øverst). Med afsæt i et godt rygløb strøg treårshoppen forbi konkurrenterne i opløbet og sejrede på gode 1.16,5a/1800 meter.

Dagens største overraskelse, og medvirkende til at ingen ramte seks rigtige i V65, var sejren til Era Wan og Johnni Olsen i et amatørløb. 53-oddseren blev budt et perfekt rygløb bag den undervejs førende Fana. Ved udgangen af opløbssvinget fik Era Wan marchordre og så var sensationen en realitet for den Sofie Stamhus-trænede hest. Era Wans seneste sejr blev i øvrigt også vundet på Jydsk Væddeløbsbane - for knapt tre år siden.

Era Wan og Johnni Olsen.

Fotos: Ole Hindby