Glimt fra løbsdagen 16. november

 

På en våd og råkold novemberdag fik publikum flere medrivende opløbskampe at varme sig på.

Det var tæt allerede i det indledende opgør. Her sad favoritten Here We Go Chief længe fastlåst bag førerhesten, men gennem sidste sving fik Birger Jørgensen plads til at komme ud i andet spor, og frem mod målstregen nåede ekvipagen frem til sejr foran den af spillerne upåagtede Heartbeat PH, der gik et stærkt løb for Michael Lønborg.

Here We Go Chief sejrer for Birger Jørgensen foran Heartbeat PH.

Det følgende løb bød på en god afslutning ude i banen fra Ginger Ice og Michael Lønborg. Fra en position i tredje par udvendigt rundede ekvipagen de foranliggende over opløbet og sejrede foran Cash Express. Dermed kunne hestens ejer og træner Bjarne Eriksen juble (billedet øverst). Det er altid smittende at opleve, når den den orangeklædte amatørtræner og -kusk smager sejrens sødme.

Endnu et medrivende opløb fulgte i det følgende løb. Her stod kampen mellem Conair M og Lady LL. Førstnævnte havde gjort det grov arbejde udvendigt for den førende Design Hastrup undervejs, men svare op for den flot spurtende Lady LL og Rene Kjær kunne den ikke.

Lillian Uglebjerg-trænede Lady LL med Rene Kjær spurter forbi Conair MM på løbets sidste meter.

Birger Jørgensen blev dagens eneste dobbelt triumfator, da han med Morten Juul-trænede Isotope d’Am trak sig sejrrigt ud af en knivskarp duel med Victoria LL.

Isotope d’Am var førende undervejs i et yderst adstadigt tempo (1.23,3/1000 meter), men blev fra sidste langside sat under et morderisk pres af Victoria LL. I opløbet havde sidstnævnte et tydeligt overtag på konkurrenten, men efter energisk arbejde af Birger Jørgensen lykkedes det for Isotope d’Am at slå kontra og sejre knebent efter at have tilbagelagt løbets sidste 500 meter i kilometertiden 1.12,2.

For Birger Jørgensen var det en – måske – vigtig sejr i championatskampen idet opløbskampen stod mod udfordreren René Kjær. Med et dagsfacit på 2-1 i Birger Jørgensens favør er Birger nu fire sejre foran Rene i sæsonregnskabet, og med blot fire løbsdage tilbage bliver Birger Jørgensen meget vanskelig at fange.

Isotope d’Am og Birger Jørgensen slår i inderbanen kontra på angribene Victoria LL.

Mod løbsdagens slutning vandt Tarzan Gardenia endnu en sejr, da hesten i opløbet skød uimodståeligt frem for Pernille Bye Hansen. Det var hestens femte sæsonsejr og kuskens niende på Jydsk Væddeløbsbane i år. Således styrer Pernille med sikker hånd mod at genvinde amatørchampionatstitlen.

Tarzan Gardenia og Pernille Bye Hansen på sejrskurs for femte gang i år.

Fotos: Ole Hindby