Glimt fra løbsdagen 1. juni 2024

Årets første kalendersommerdag levede op til sit navn. I høj solskin og sommervarme havde masser af mennesker fundet vej til Jydsk Væddeløbsbane.

Et ordsprog lyder, at delt glæde er dobbelt glæde. Det sås tydeligt efter Sandie’s Dreams triumf i Valpreløb præsenteret af Stutteri Thorskovgaard, da Kelvin C. Belcourt red den Mikkel Johansen-trænede hoppe til sejr 35.000 kroner efter kamp med Liberian Girl. Som billedet indikerer, skabte sejren glæde blandt anpartsstaldens mange ejere.

Dagens andet store galopløb - Trial Trip - havde Marsk Torkdahl og Erleperlepifpafpuf som klare favoritter, men det blev den debuterende Lucky Charm fra Tina Mortensens stald, der overraskede ved at skyde frem indvendigt i opløbet til en sikker sejr for Evelina Rönnlund.

Lucky Charm og Evelina Rönnlund.

Topscorer på galopbanen blev som så ofte før Nicolaj Stott med to sejre. Han indledte med at ride Christina Borreby-trænede The Maestro til sejr i et klasse 3-handicap og fulgte siden op med Let’s Go Carlras i et maidenløb.

Let’s Go Carlras og Nicolaj Stott.

På travfronten blev Kim Madsen topscorer med to sejre. Først Flash de Bucy, der let indfriede favoritskabet og sejrede foran staldkammeraten Palais Bourbond med Pernille Bye Hansen.

Historien gentog sig da Kim styrede Tarzan Gardenia til en sikker sejr. I opløbet overmandede ekvipagen let den undervejs førende Grande Finale. Også her fulgte Pernille Bye Hansen nærmest. Nu med Business As Usual.

Tarzan Gardenia og Kim Madsen.

Det indledende amatørløb mundede ud i en knivskarp afgørelse mellem den undervejs førende Herbie og den stærkt spurtende Genoa med Kristian Juul. Målfotoet viste, at sidstnævnte trak det længste strå.

Genoa og Kristian Juul afslutter stærkt og når akkurat frem til sejr foran Herbie (uden for billedet).

Et monteløb bød på outsidersejr da fynske Ståhlebos King og Mette Carlsen red sig til føring en omgang før mål og blev der løbet ud til sikker sejr.

Ståhlebos King og Mette Carlsen.

Foto: Ole Hindby