To vindertips til Michael Lønborg

I det seneste halvår har det hørt til undtagelserne, at Jydsk Væddeløbsbane har afviklet en løbsdag uden en sejr til Michael Lønborg.

Ved løbene tirsdag den 31. oktober kl. 14.45 (bemærk det fremrykkede starttidspunkt i forhold til sæsonplanen) har Michael Lønborg seks chancer, heraf de to med egentrænede heste. Den første er In The Shadow, der kommer til start efter sekundære placeringer ved starter i Kriteriumsprøve og Kriterium Consolation.

»In The Shadow (3. løb) går fornuftigt på Jydsk Væddeløbsbane og virker fin i træningen. Med det hesten har vist, så løber den i en klasse, hvor den burde række til en placering blandt de tre første. Seneste start var et rigtig hårdt løb, men hvis ikke løbet sidder i hesten og den i øvrigt er tilbage på normalt niveau, så kan den vinde. Hesten har rigtig god grundkapacitet, så den skal række et stykke,« siger Michael Lønborg.

Hvordan skal løbet gribes an?

»Efterhånden kan hesten åbne nogenlunde fra start, men det er ikke noget jeg kan forcere.«

»Alt virker godt i træningen«

I lighed med In The Shadow har også Going Joe fået programtipperens vindertip. Hesten har vundet fire sejre siden den er kommet i Michael Lønborgs varetægt, men betingelserne er anderledes denne gang.

»Det er lidt andre forudsætninger denne gang med et bagspor. Samtidig har Going Joe (6. løb) tjent nogle hurtige penge og er kommet op i en hårdere klasse, men alt virker godt i træningen, og jeg tror, at hesten også kommer til at gå et godt løb bagfra. Den kan løbe med blandt de tre første,« vurderer Michael Lønborg.

Endvidere gæstekører Michael Lønborg fire heste, der får følgende ord med på vejen:

»Henri Cloc (1. løb) dur fint i sin klasse. Hesten har haft problemer i startøjeblikket, men har gået godt et par gange og været fejlfri. Hvis han fastholder den linje, så er han altid en chance i sin egen klasse,« siger Michael Lønborg.

»Fighter KK (2. løb) har haft lidt problemer med at ville træde an og har galopperet nogle gange. Nu har hesten været behandlet og er blevet “nulstillet”, men her skal hesten først og fremmest ud at vise, at den kan gå fejlfrit og have et løb i kroppen. Jaguar Dream (4. løb) og Hannah (7. løb) har jeg ikke noget kendskab til.«

Lovende toåringer

Med 64 kuskesejre på landsplan – samt nogle stykker på svensk grund – har Michael forlængst overgået de foregående sæsoners total, så uanset hvad de resterende to måneder byder af sejre vil 2023 stå tilbage som et jubelår for Michael Lønborg.

»Jeg kan ikke sige andet, end at vi har haft en god sæson. Vi har vundet en del løb, også nogle af de sjove, og som kusk har jeg også haft et godt år,« konkluderer Michael Lønborg, som må komme i spil blandt de nominerede i flere kategorier ved Hestesportens Galla i januar.

Hvordan står stalden rustet til 2024-sæsonen?

»Jeg har 10-12 toåringer, hvoraf de tre er godkendt til løb. Måske vil halvdelen være godkendt inden årsskiftet, men ingen af dem skal starte i år. De skal bare være godkendt så de er klar til næste år,« siger Michael Lønborg.

»Det ser vel lidt tyndt med med mine heste i årgangen som bliver fire år, men derimod synes jeg at der er et par sjove emner blandt dem som bliver tre år, så det er nok på treåringerne at vi skal lave resultaterne næste år.«