Lea Olsen håber at slutte sæsonen i sejrssporet

Inden sæsonfinalen lørdag eftermiddag er Lea Olsen sikker på at genvinde trænerchampionatet på Jydsk Væddeløbsbane, men hun har ambitioner om at slutte med sejr.

Successtalden starter seks heste lørdag eftermiddag. Træneren kommenterer her på chancerne:

»Spot On (1. løb) er faktisk en rigtig kapabel hest. Jeg havde ret store forventninger til hesten ved debuten i Klampenborg, men den missede starten totalt og kom aldrig rigtigt ind i løbet. Hvis den kan være med fra start og får et reelt løb denne gang, så er det slet ikke nogen dårlig hest. Vi skal se den gå et ordentligt løb, men det er en hest som jeg har forventninger til,« siger Lea Olsen.

I hovedløbet Købmand Herman Sallings Mindeløb taler træneren varmt om begge sine deltagere.

»Soft Gallery (2. løb) leverede senest et meget imponerende løb som anden til My Fortune i Vinterfavoritternes Ærespræmie i Klampenborg. Hesten står godt til i løbet og har en rigtig god rytter, som tidligere har vundet med hesten på banen. Hesten elsker det bløde underlag som vi får, og hvis den leverer en præstation ligesom senest, så skal den blive meget svær at slå,« siger Lea Olsen.

»Faktisk er Lord Of Denmark (2. løb) en hest som jeg regner lige så højt. Når det hele løsner sig for hesten, så er det måske en af de allerbedste jeg har. Jeg holder hesten højt, men på den viste form skal det imidlertid være et plus for Soft Gallery.«

»Iceman (4. løb) er lidt en “vind-eller-forsvind”-type. Får hesten et ordentligt løb, så kan den sagtens være med her. Senest i Aalborg, hvor den var kort slået af Brunello, så vi at hesten kan meget på en god dag. Hvis den får en god start og et godt løb, så skal den være farlig for enhver.«

I Aarhus Store Handicap handler det om Sir Jeffrey, der ikke har fået det ventede udbytte af treårssæsonen som følge af en alvorlig boksskade.

»Jeg har stor fidus til Sir Jeffrey (4. løb). Det er en treåring mod ældre heste, og hesten er kommet sent i gang, men jeg tror, at den rækker langt her. Hesten har vundet på banen, ser godt ud og træner fint, siger Lea Olsen og uddyber:

»Senest havde jeg enorm tro på ham i St. Leger, men det viste sig, at 2800 meter var lige til det længste. Hesten fik heller ikke et specielt godt løb, men var fjerde gennem mål. Jeg tror, at den rækker langt her på 2000 meter i Århus. Hesten ser godt ud og træner godt,« siger Lea Olsen.

Punktummet for sæsonen sættes af Sir Antonelli i Sprinterfinalen.

»Sir Antonelli (6. løb) gør det altid godt. Han er næsten sikker i trioen, han ser stadig fin ud og tackler også de bløde underlag. Han står ikke fordelagtigt i handicap, men har tre kg lettelse i kraft af Kelvin. Med det rette løb så kunne det godt være at vi lukker året med en sejr,« siger Lea Olsen.

Spændende ny hest på vej

Med 2023 overstået skues der frem mod 2024-sæsonen. Om sit materiale siger Lea Olsen.

»Lige nu har jeg otte åringer i stalden. Der er rigtig fin kvalitet på hestene så jeg ser egentlig frem mod nye sæson med fortrøstning. Det er lidt tyndt med ældre heste, men King Ferdinand bliver jo ældre nu, så jeg håber at han kan gå ind i eliten. Man kan jo altid drømme om nogle flere topheste, men alt i alt synes jeg, at det ser rigtig fint ud, og jeg føler, at jeg har en rigtig god ejerkreds i ryggen.«

I disse dage er en velafstammet åring på vej fra England til Lea Olsens stald.

»I sidste uge købte Ole Torkdahl en rigtig fin åring, en hoppe efter Dark Angel (bedækningstakst 60.000 euro). Der er tale om et rigtig flot individ,« siger Lea Olsen.

Er du bidt af sporten?

Se flere nyheder