JVB

Mobile navigation

Træner- og kuskekommentarer

Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter

Her finder du trænerkommentarer vedrørende løbene søndag d. 27. november.

Indhentet af Niels Jørgensen. Opdateres ikke yderligere.

PRINTVENLIG PDF

1. løb

1 Himylove slog et forknæ senest hun var i Århus og deraf blev det til galop. Gik godt senest i Aalborg. I glat udgave er det en triochance (Morten Friis).

3 Grech Martino er en vanskelig hest. Den løber og “taber et bagben”. Derfor er den noget ustabil. Den er svær for mig at vurdere. Senest fik jeg ikke noget indtryk af, hvad hesten kunne, idet vi blev diskvalficeret for galop. Hovedopgaven må være at gå fejlfrit (Henrik Lønborg).

4 Honey Hastrup fik en fejl på senest, da Frederik ville trække hesten ud fordi en foranliggende konkurrent galopperede, så det var en umotiveret galop. Det er en fartfyldt hest, som mangler lidt rutine. Den skal have nogle starter og lære lidt. Hvis den får en præmie så er det fint (Casper M. Nielsen).

5 Gaghan Frisco har løbet med en infektion i kroppen, men var bedre senest efter at have fået behandling for det. Hesten plejer at være stabil og fornuftig, så det er en triochance (Henrik Lønborg).

7 Holly Bork gik kanongodt senest og viste, at den har fin form. Den blev slået lige på målstregen. Hesten har fordel af Århus, og hvis den er fejlfri, så tror jeg godt at den med lidt held kan være i top tre. Jeg ved godt at de er gode foran, men jeg tror lidt på hesten (Casper M. Nielsen).

8 Grethe M har ikke voltestart som sin favorit, men hun er i god form og gik godt senest. Går hun fejlfrit så er hun en præmiechance (Kent Friborg).

2. løb

1 Isidor Lomig har jeg ikke det store kendskab til. Jeg har bare trænet lidt intervaller med hesten. Ud fra det, føler jeg, at hesten er klar til at starte. Har du kendskab til historikken på hesten? Ejeren har god tid, og jeg tror ikke at den var helt klar, så den fik lov at vente. Jeg har svært ved at sætte hesten ind, men når den har gået prøveløb på 1.16 så skal den også kunne være med i et dansk nulløb. Den burde kunne være med fremme med det hesten gik i prøveløbet, men hesten er lidt et spørgsmålstegn for mig (Steen Juul). 

2 Gaston Cloc starter i Århus for første gang, så vi må se hvordan hesten tager svingene. Den hoppede i hvert fald en top tre-placering væk på hjørnet på Fyn (23/10, red.) og hvis hesten er fejlfri, så har den fin form og kapacitet til at slutte i toppen, men den skal først og fremmest gå fejlfrit (Casper M. Nielsen).

4 Humble Rain har fået et lidt kedeligt spor igen. I debuten måtte jeg korrigere hesten ud af volten, da en foranliggende konkurrent galopperede. Så slog han bare benene sammen og galopperede. Føles hesten ellers stabil? Ja, normalt, men spor fire er ikke bedre end spor seks (i debuten, red.) og han er en lidt stor og stiv hest at vende rundt, men det må vi se om vi kan løse. Steen kommer dog med en hest fra spor et som ser god ud. Så du forventer ingen vinderchance? Ikke umiddelbart, sporene taget i betragtning. Steens hest er godkendt på en 1.16-tid. Som det ser ud på papiret kan vi ikke slå den, men hvis min hest kommer fornuftigt af sted og sidder godt til, så skal han kæmpe med om placeringerne bag Steens hest (Jan Dahlgaard).

9 Geo Holmsminde var ramt af en infektion ved starten på Fyn og blev træt. Går efter min vurdering sine bedste løb i Århus, men den har fået et lidt yderligt spor. Jeg har lidt svært ved vurdere ham denne gang, da han ikke har trænet helt optimalt. En lille triochance (Henrik Lønborg).

10 Frede Fup ØK vandt senest, men det var måske begynderhold. Han har været lidt vanskelig, men hvis hesten fungerer lige så godt som senest, så tror jeg det er en triochance (Kent Friborg).

3. løb (V5-1)

3 Galina D har trænet på og virker til at være fin igen. Jeg “pakker hesten lidt ind” og håber på at der kommer en afslutning fra den. Placeringschance (Casper M. Nielsen). 

4 Gold Ripasso har haft en lang sygdomsperiode, men har nu vist opadgående form de seneste to gange. Her starter hesten i et løb, hvor den på sin styrke og form skal kunne være blandt de tre første, men det bliver nok svært at slå Condor Jet. Min hest er stærk og reel, så hvis tempoet bliver taget ud, må jeg køre frem. Det skal så tilføjes, at jeg ikke tror at Jydsk Væddeløbsbane er hestens favoritbane, men det er svært at finde løb til ham (Rene Kjær).

4. løb (V5-2)

1 Hella Bork gik rigtig godt i prøven. Spor et er perfekt. Hun er hurtig fra start og kan få en god ryg. Det er en triochance med lidt held undervejs. Kan den også være sejrsaktuel? Hvis jeg er lige så heldig som senest, så kan den (Morten Friis).

2 Heimaey gik godt senest, har passet sin træning siden og står fint til med en god udgangsposition, så jeg tror på at den er med helt fremme. Det skal være en vinderchance. Hesten gik med sko i kvalifikationsløbet. Denne gang bliver det uden sko (Steen Juul).

3 Helga Sinclair har taget starten i kvalifikationen ok og har siden passet sin træning. Det ser vel umiddelbart fornuftigt ud. Hvordan skal løbet gribes an? Det ved jeg ikke rigtigt. Jeg har ikke nogen raket fra start, så jeg kan ikke være med andre fra start. Samtidig vil jeg nødigt sidde udvendigt på favoritten, så planen er, at køre efter at få et rygløb i andet spor. Det skal så siges, at Helga Sinclair er ved at være der hvor hun gerne vil have en vinterpause. Hun er lidt slidt. Skal det forstås sådan at du ikke er alt for optimistisk? Jeg ved, at hun vil gå godt, men jeg har også været god ved hende i træningen efter prøven, da hun slider lidt med bentøjet. Dette bliver i hvert fald den sidste start i denne sæson, og mere end en outsider kan hun ikke være (Gordon Dahl).

4 Hashtag Ostedantik gik ligesom Heimeay pænt i prøven og jeg forventer også at det skal være en god triochance. Hesten gik sko i kvalifikationsløbet. Denne gang bliver det uden sko (Steen Juul).

6 Hoof Beats Newport gik en fremragende ophentning i Skive forrige gang og sluttede stærkt af over opløbet i prøven, så det virker som en hest i fremgang. Den havde ikke ligefrem fordel af banen (Århus-banen i kvalifikationsløbet, red.), men det var heller ikke sådan, at den havde problemer. Jeg kører, hvad det går fra start, og så ser vi, hvor vi havner. Jeg håber på at ramme spidsen, men bakker af, hvis jeg ender i “dødens”. Det skal være en god triochance, men hesten kan sagtens gøre en god figur og så kun være femte. Vi kørte med en murphyblænder i prøven, men den får et norsk hovedlag på til finalen (Bent Svendsen til danskhv.dk).

7 Hit’N Run var fin i prøven. Da havde hesten startet lidt tæt, så det er klart en fordel, at der er gået 14 dage siden. Har et dårligt spor, men hvis jeg får løbet med hesten, så kan den godt få en præmie eller en tredje-fjerdeplads hvis alt flasker sig. Det er ikke den som vinder løbet, men der er også gode penge til placeringerne bagved (Casper M. Nielsen).

5. løb (V5-3)

2 Girlpower var positiv senest, hvor hesten var fejlfri og klarede de 2300 meter, som også er distancen her, men hun er ikke let at køre. Kan tage en præmie fejlfrit (Henrik Lønborg).

3 Gin Rummy vandt jo senest (blev deklasseret til fjerdepladsen, red.). Det var dog et amatørløb, hvor konkurrencen er lidt billigere, men det bør være en triochance (Henrik Lønborg).

4 Harry Boy gik fint i Skive. Hesten kunne bare ikke løbe stærkere gennem opløbet. Den skal have lidt mere tro på sig selv i travet, så det handler om at køre hesten fejlfrit. Så kan den tage en præmie igen, men jeg satser ikke alt. Den har fin form, men skal køres på chancen (Casper M. Nielsen).

5 Heston synes jeg er ved at slippe sig. Det lyder måske dumt, men jeg er ikke træt af af ham som jeg har været. Nu har han dummet sig de seneste par gange, men jeg synes at det hele er ved at falde på plads. Jeg forventer et fejlfrit løb og at han går op om det. Og Århus-banen? Han var været der en gang før. Da var han ikke specielt god, men nu ved jeg det og må udstyre ham så jeg er forberedt. Regner du med vinderchance? Jeg synes i hvert fald at han er ved at komme mere og mere, og at han skal tages seriøst (Jeppe Juel).

7 Kenzo Flevo søgte ikke rigtigt fremad senest i Skive og havde sådan set nok at gøre med at hænge på undervejs. Nu er det 2300 meter og Århus. Århus har hesten klaret før, og de 2300 meter er en fordel, så han skal vel være en god triochance (Morten Juul).

9 Highfive EM er god i Århus og er gemt lidt til dette løb, hvor hesten står perfekt på pengene. Den møder et par heste som den kan have svært ved at slå. Hesten gik et godt arbejde i sidste uge og med de rette positioner er det absolut en triochance, men jeg tror det bliver svært at vinde. Der er et par gode imod, bl.a. Heston og Kenzo Flevo. Jeg tror at sidstnævnte vinder et løb som dette (Rene Kjær).

6. løb (V5-4 • V4-1)

1 Futteflagfis har gået nogle gode løb på det seneste. Han er selvfølgelig meldt op her, men fra et godt spor og med et godt rygløb undervejs, så kan han dukke op langt fremme (Morten Friis).

4 Eik Hindø har gået fint i løbene og virker stadig til at have form. Kan åbne fra start, få en god position, og så er det vel optimalt at slutte tredje-fjerde i dette løb (Casper M. Nielsen).

6 Gateway Damgård kommer til Århus for første gang i vores regi. Førhen virkede hesten til at have fordel af at gå den vej rundt, og hvis det er et plus for den, så afviser jeg ikke at den kan være med fremme (Casper M. Nielsen).

7 Alvin CG er i supergod form. Senest i København sad hesten fast med lidt sparet på en 1.14-tid, uden være kørt ud og med sko på. Det var en flot præstation og den havde været fjerde til rigtigt gode heste, hvis den var kommet til. Den kommer lidt tidligt ud igen her, men det er fordi hesten står så godt på pengene. Det ærgrer mig lidt, når vi ser at den skal møde Borups Viking og andre gode heste, og så tillige har fået et skidt spor, så vi er dybt afhængige af, hvad de andre gør, da hesten ikke er nogen hurtig starter. Det er en outsider (Rene Kjær).

8 Cabo Suroeste er afhængig af løbets afvikling. Hesten kan godt, men skal helst have det serveret på et sølvfad. Der er gode heste med i løbet, så i første omgang må den gå efter en præmie (Henrik Lønborg).

9 Endless Dreams har haft pause og er blevet frisket lidt op af dyrlægen. Kommer ud her for at få løb i kroppen. Der er gode heste imod, men den har vel lidt mere kapacitet end Cabo Suroeste, så det er en triochance (Henrik Lønborg).

10 Freiherr Faust går rigtig godt hver eneste gang. Senest fik han et tryk midtvejs og pullede på 500-600 meter, hvilket nok kostede sejren. Hesten har god form. I min optik er det ham, Borups Viking og måske Futteflagfis, som skal gøre op om det (Morten Juul).

12 Borups Viking har klar fordel af at skulle Århusvejen rundt. Han har selvfølgelig fået et kedeligt spor. Det var jeg på forhånd godt klar over at den ville få, men hesten har god form og er så fint i orden som han kan være. Det er klart, at sporet ikke er nogen fordel, men på sin klasse skal han være en chance (Gordon Dahl).

7. løb (V5-5 • V4-2)

1 Hyde Park synes jeg ikke fungerede for godt senest, så jeg håber, at Henrik Thomsen har fået den fikset lidt til denne gang, men hesten gjorde det godt og kæmpede på, så fra en god udgangsposition er det vel en lille triochance (Steen Juul).

2 Hnokki Speed. Ifølge Birger vandt den let i sin prøve, og der har intet været at sætte en finger på efterfølgende. Hesten har trænet helt normalt, så jeg er fortsat optimist. Ser du også selv hesten være favorit i løbet? Ja, det skal jeg jo næsten gøre med det, den har vist i år. Der er dog andre heste, som præsterede godt i deres prøve, så det bliver ikke nogen walk-over. Hvor optimistisk er du til søndag? Meget optimistisk (Jan Friis til danskhv.dk).

3 Heavenly Stone havde ridetrænet op til kvalifikationsløbet. Det var nyt op til seneste start og hesten var rigtig fin. Det håber jeg sandelig at den er igen. Tror du at I havde slået Heart of Stone, hvis ikke den havde galopperet i føring i kvalifikationsløbet? Ja, det tror jeg. Nu kørte jeg ikke Heart of Stone og ved derfor ikke hvor mange kræfter den havde i behold, men jeg havde overhovedet ikke kørt med Heavenly Stone. Den var lige ved at galoppere ind i sidste sving. Samtidig stak Mads med Heart of Stone, men da vi kom ind på lige bane og jeg trak det norske hovedlag på Heavenly Stone, så sprang den frem. Når hesten er i orden, så har den en frygtelig god speed, så jeg tror på at vi havde slået Heart of Stone. Der er gode heste i finalen. Frem for alt er Hnokki Speed rigtig god i Århus. Den kan blive svær at slå, men vi er også glade for en god præmie. Heavenly Stone virker lige så frisk som til starten senest. Da havde hesten ikke haft en sulky på imellem de to starter, så håbet er, at den skal være lidt bedre end senest. Det kan være at vi tager bagskoene af til denne start. Det afgør vi når vi ser banen. Det kan give lidt i den sidste ende (Knud Mønster).

4 Henri Cloc var positiv senest, som træneren også havde meldt ud. Endelig viste hesten lidt kampmoral og lyst til at afgøre, hvilket var meget positivt. Den del havde vi ikke set længe, så han har bestemt været syg i en periode, akkurat som Kaj har været inde på. Nu møder den virkelig gode heste. Det bliver svært at gøre noget ved Hnokki Speed. Og Heart of Stone tror jeg også slutter langt fremme. I fejlfri udgave er Henri Cloc absolut en god triochance, men jeg tror ikke at han kan slå de to-tre bedste i løbet (Rene Kjær).

5 Heart of Stone. Mads havde meget at køre med (da det blev til galop ind på opløbet,red.), men ville lige tage lidt op, og så rullede hesten bare over. Det eneste Mads sagde, da han kom ind, var at den vinder finalen. Vi har en rigtig god hest, men samtidig er det som om, at vi har en djævel over os. Intet vil lykkes, når det er rigtig sjovt. Så har alt bare gået galt, men hesten har topform, træner som den skal og har været utrolig godt tilpas siden starten i prøven. Tror du Heart of Stone havde vundet kvalifikationen uden galoppen? Det siger Mads. Han mener, at Knuds hest aldrig var kommet i nærheden, og at Heart of Stone havde blæst fra til sejr, hvis bare han havde ladet den løbe. Han er overhovedet ikke i tvivl om, at det var sejren den hoppede bort. Der er også andre gode heste med i finalen som vi har respekt for, men vi synes også at vi selv har en god hest (Mariann T. Nielsen).

8 Hurricane KK gik ok i prøven, men er lidt overmatchet her. Får vi en præmie så er det flot (Gordon Dahl).

10 Huxi gik fint i sin prøve, men det er klart, at han er overmatchet her. Som jeg ser det, er der tre-fire stykker som er bedre end de andre. Bag dem ser det jævnbyrdigt ud og her er Huxi fuldt på højde med de øvrige. Vi må køre efter at få en præmie fra fjerdepladsen og ned ad. Tanken er, at hesten skal lettes lidt i balancen til denne start (Jan Dahlgaard).

11 Highlight D var simpelthen for gal senest. Jeg kunne ikke styre den oppe bag bilen. Det værste der kunne ske med det humør, var at den skulle ramme “dødens”, hvilket skete. Jeg prøvede at dæmpe hesten, men det kunne ikke lade sig gøre. Det kostede kræfter og i hvert fald tredjepladsen. Det er længe siden vi har set hesten have sådan et hoved på. Det er klart at den skal lægge det fra sig for at det skal være helt optimalt, men ded et fornuftigt løb så kan den godt være fjerde-femte (Casper M. Nielsen).

12 Herman gik fint i prøven. Den havde startet lidt tæt, så det er godt for hesten at der er gået 14 dage siden. Den skal ned i ryg og ikke bruges for meget. Hvis det hele “klaffer”, så kan den tage en af de laveste præmier (Casper M. Nielsen).

8. løb (V4-3)

4 Extremely Loaded starter for første gang i vores regi og er et lidt ubeskrevet blad for os. I første omgang skal den bare have et roligt løb. Jeg vil ikke afvise, at den kan være med fremme, men omvendt bliver hesten ikke kørt offensivt (Casper M. Nielsen).

5 Hicko Hell Racer er en hest som kan slå sig selv. Jeg har set den på TV. Den ser meget vanskelig ud. Det er en hest med stor fart og styrke, men den er gal på sig selv. Hvor længe har du haft den, og har du ændret noget? Jeg har haft den i en-to måneder. Jeg ved ikke hvad hesten har gået med tidligere, men jeg har set den har hoppet for Bo Westergaard og for den tidligere ejer. Jeg synes, at jeg har fået mere styr på den, men jeg vil se det før jeg tror det. Det må være en outsider (Kent Friborg).

7 George Clooney gik faktisk et godt prøveløb. Jeg var selv ude i løbet (med Enforalle P, red.) og kørte 1.14 den sidste kilomerer. Da hang George Clooney fornuftigt på. Hvis han er fejlfri, så kan han i hvert fald få en god præmie (Morten Juul).

8 Gagarin kommer tilbage efter pause og skal ud og lidt i gang igen. Han har stor fart, men også let til galop. Præmietager (Morten Friis).

9. løb (V4-4)

2 Inka River har ikke startet i et stykke tid, så den skal lige i gang igen. Møder også kanongode heste, så vi er tilfreds med en præmie (Morten Friis).

3 Kluivert Boko fik et hårdt løb senest med tredje spor i første sving. Den endte siden i “dødens” det sidste stykke vej, så det blev lidt for hårdt, men hesten gik godt. Det er et supergodt løb, hvor hestene står godt til hinanden. Han kan vinde, men kan også gå et godt løb og kun slutte femte (Morten Juul).

4 Fabrizio er stabiliteten selv og har vinderform for tiden. Den sad uhjælpeligt fast senest, og sidder vi godt til undervejs, så ligner det en stor triochance (Bent Svendsen til danskhv.dk).

5 Florican Rold kommer tilbage efter lang pause og er mest ude for at komme i gang. Jeg har ikke sejrsforhåbninger som sådan. Kan han bare få en præmie her første gang, så må det være tilfredsstillende. Føltes der til at være mere i behold i prøveløbet? Han var ikke træt som sådan, men manglede selvfølgelig lidt løbet i kroppen. Derfor håber jeg også at prøveløbet har ført ham lidt frem (Steen Juul).

6 Gazella K gik fint i Aalborg, og viste, at den har fin form. Umiddelbart skulle Århusvejen være en fordel, men man ved aldrig. Det er en lille triochance, hvis den får løbet (Casper M. Nielsen).

7 Ejsing synes jeg har gjort det godt i hele sæsonen. Hesten har fået et trælds spor med hurtige heste indvendigt, så meget afhænger af løbsafviklingen, men formen er fin. Kan dukke op i triorækken, hvis det flasker sig undervejs (Henrik Lønborg).

9 Fox On The Run S har været sparket i folden. Det har taget noget tid, så den har været helt nede på nul og er så bygget op igen. Derfor kan jeg forestille mig, at hesten skal have en start eller to i kroppen, før den er helt aktuel, men det kan være en lille triochance på klassen (Henrik Lønborg).

11 Formidable Vincent har lidt temperament, og det løb simpelthen af med den senest. Nu fik den intet løb i kroppen der, og derfor starter vi allerede igen. Den klarer højrevejen, men fra bagspor skal der held til. En triochance (Jan Friis til danskhv.dk).

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk og herunder danskhv.dk/jvb. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.

Læs mere