JVB

Mobile navigation
Captainhaselhof Be og Kim Madsen ved sejren i ATAK's Fødselsdagsløb 2021Foto: Ole Hindby

Kim Madsen: ATAK’s Fødselsdagsløb er det største

Captainhaselhof Be 20/9
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
07. september 2023 10:36

Hvert år siden 1987 har Aarhus Travamatørklubs Fødselsdagsløb – i daglig tale ATAK’s Fødselsdagsløb – været et eftertragtet mål for de lokale amatører.

For den dobbelte finalevinder Kim Madsen rangerer triumferne højt.

»ATAK’s Fødselsdagsløb er ubetinget det største løb der er at vinde for amatører på Jydsk Væddeløbsbane og det trækker derfor også udenbys ekvipager til. Sejrene med Ride Me Svimmel (2016) og Captainhaselhof Be (2021) er selvfølgelig nogle af mine største sejre i karrieren. Dette løb anser jeg næsten på højde med at vinde championatet,« siger Kim Madsen.

»Det er spændende med de indledende afdelinger, hvor jeg selvfølgelig håber på en finaleplads. Udover at der er gode præmier til ejerne er der jo det bedste af det hele; en flot pokal og æresdækken.«

I den ene af fredagens indledende afdelinger til ATAK’s Fødselsdagsløb danner Kim Madsen par med den formstærke Hope For More.

»Jeg kørte jeg arbejde med Hope For More (2. løb) i fredags og det var tiltalende. En god triochance,« vurderer Kim Madsen og tilføjer:

»Jeg ser frem til at køre hesten for Jesper Sørensen, min gamle læremester og efterfølgende kompagnon i et årti i hestebeslagets kunst, og personligt hylder jeg ATAK for at tilvejebringe et løb af denne kaliber for amatørkuskene.«

Gode triochancer

Sammen med Pernille Bye Hansen starter Kim Madsen yderligere en række heste ved fredagens løb.

»Highlight (1. løb) blev senest kørt med en for let balance. Kommer igen med tung balance, men har formentlig ikke fordel af at det går højre rundt. Hesten har fart til at være med helt på stregen i et fejlfrit løb,« vurderer Kim Madsen 

»Business As Usual (9. løb) kommer nu igen fra spidsvolten, men sidder i spor 4 og det ligner et udvendigt løb. Hesten er ofte i brunst og præstationerne er ofte derefter. Har trænet på og gik en god ophentning i seneste start. Det er en triohest, som kan vinde, hvis den har det rigtige hoved på»

»Palais Bourbon (9. løb) er godt gående og har en triochance. Med rette løb kan hesten vinde. Eman Attard har kørt flere gode løb med min forhenværende Cutty Sark på Malta. Han er en god kusk, der dog for første gang i Danmark stifter bekendtskab med snorestart,« påpeger Kim Madsen og tilføjer om Tarzan Gardenia, der er belastet med 60 meter tillæg:

»Tarzan Gardenia (9. løb) er ikke tændt længere, når der er langt frem. En præmiechance.«

Se en oversigt over alle tidligere vindere af ATAK’s Fødselsdagsløb HER