JVB

Mobile navigation
Gatasja Svendka med Lars MunkFoto: Ole Hindby

Glimt fra løbsdagen 8. september 2023

Gatasjasvendka080923
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
08. september 2023 20:34

Favoritterne holdt sig i baggrunden da de indledende afdelinger til ATAK’s Fødselsdagsløb blev afgjort. 

Lars Munk lagde for med Gatasja Svendka (billedet øverst). Ekvipagen var i en kontrollerende førerrolle hele vejen. Midtvejs meldte favoritspillede Hope For More sig på ydersiden, men da den galopperede ved udgangen, var sagen endegyldigt klar for Gatasja Svendsen. En sejr til odds 8,22 var en realitet i tiden 1.18,3/1800 meter.

Ved målpassage var der godt fire længder til 34-oddseren, den tidligere finalevinder Captainhaselhof Be med Pernille Bye Hansen på andenpladsen foran Fox On The Run S med Heidi V. Lønborg. Videre til finalen gik også Gertrud Bit med Niels Knudsen.

Føring fra start til mål var også recepten i den anden indledende afdeling. Nu var det Itzy Bitzy Love med Bjarke Haagensen som styrede slaget i et jævnt og behersket tempo den første omgang. Derefter var der rigeligt med kræfter til at måle sejren ind på 1.18,7/1800 meter en længde foran toto-favorit Aqua Photo N med Martin Andreasen, Herman K med Mike Kristensen samt Livi Onassis HM med Jesper Becker.

Itzybitzylove080923Itzy Bitzy Love med Bjarke Haagensen.

Den hyppigt forekommende toto-bombe, når der køres indledende afdelinger til ATAK’s Fødselsdagsløb, blev kastet af Mariann T. Nielsen, da hun kørte sin Diamond Is Rough til sejr til odds 77,75.

Fra 60 meter starttillæg fristede ekvipagen selvsagt tilværelsen tilbage i feltet undervejs, men på en skarp finish nåede Diamond Is Rough frem til sejr på 1.15,5/1860 meter. Vel målpassage var der en længde til en godt gående Gin Rummy med Emil H. Mæhlisen (travede udvendigt for førende J’Accuse den sidste omgang), fulgt af Daniella Gardenia/Martin Andreasen og Gubbe Game/Jimmi C. Nielsen.

Diamondisrough080923Den synligst mest glade vinder på dagen, Mariann T. Nielsen ved målpassage med Diamond Is Rough.

Foruden amatørløbene skal fremhæves Going Joes sejr for Flemming Degn. Parret lagde ud i godt tempo i det 2300 meter lange løb, men efterhånden fik Degn administreret så godt med kræfterne at Going Joe formåede at holde favoritten Houston Spring bag sig med en halv længde i tiden 1.17,0/2300 meter.

Goingjoe080923Going Joe og Flemming Degn

Trods blot fire deltagere blev et toårsløb ganske medrivende med de delte favoritter Kiwi Shadow og Koningin i hovedrollerne.

Birger Jørgensen skød enkelt Kiwi Shadow til føring, men der blev kørt stærkt svinget rundt inden Koningin og Rene Kjær krøb til ryg (500 meter: 1.16,5). Efter 1000 meter afviklet i 1.18,8 meldte Kjær sig atter udvendigt og igen blev der kørt stærkt.

En overgang var Konginin ved at have skaffet sig en længdes overtag, men Kiwi Shadow slog kontra over opløbet og sejrede til slut med en halv længde i 1.17,4a/1800 meter efter en flot duel. Mon ikke vi ser begge heste i Jydsk 2-årings Grand Prix søndag d. 1. oktober.

Kiwishadow080923Kiwi Shadow med Birger Jørgensen holder stand overfor Koningin med Rene Kjær.

Foto: Ole Hindby