JVB

Mobile navigation
Kaj Sørensen og Prima DineFoto: Ole Hindby

Kaj Sørensen fylder 75 år

Kaj Sørensen
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
06. januar 2023 10:11

Galoptræner Kaj Sørensen fylder lørdag d. 7. januar 75 år.

Det har ikke ligget i kortene, at Kaj Sørensen skulle blive galoptræner i en moden alder. Omvendt så er det ingen overraskelse med tanke på fødselsarens livslange interesse for heste.

Kaj Sørensen gjorde først karriere i militæret, men har gennem livet også taget uddannelser som bl.a. mekaniker og autoopretter.

Helt fra barnsben stiftede Kaj bekendtskab med væddeløbssporten idet han hjalp sin bedstefar med at træne travheste. Sidenhen blev galophestene hans lidenskab, dog uden at man har set ham i sadlen.

»Jeg har altid været for tung til at ride galopheste. Så ringer de bare til Dyreværnet,« har Kaj Sørensen spøgefuldt forklaret det på et tidspunkt.

Efter at have været ude af væddeløbssporten i en årrække vendte Kaj Sørensen tilbage som hesteejer i slutningen af 1980’erne, og investerede i 1991 i hesten Make Music, som det følgende år vandt Petit Prix for den britiske jockeylegende Lester Piggott. Det gav blod på tanden. I årene efter tog Kaj Sørensen ofte til England og købte heste.

Først for 10 år siden indløste han eget trænerlicens. Den resultatmæssige krone på værket kom i 2020 da hesten Speedman vandt årets største lokale galopløb Det Jydske Derby.

Jydsk Væddeløbsbane gratulerer Kaj Sørensen med den store dag og ser frem til et fortsat godt samarbejde.