JVB

Mobile navigation
Nicolaj Stott øverst på DM-podiet, flankeret af Sara Slot og Victoria LarsenFoto: Ole Hindby

Glimt fra løbsdagen 28. august 2023

DM Podiet2023
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
28. august 2023 20:35

Tre af løbsdagens seks galopløb udgjorde årets DM for galopryttere, og det blev med dominans af de professionelle ryttere.

Via en sejr og en andenplads forsvarede Nicolaj Stott sin DM-titel fra i fjor. På andenpladsen kom DM-matchens anden professionelle jockey Sara Slot mens lærling Victoria Larsen besatte tredjepladsen.

DM - 1. afdeling: Den til Lise Vest rytterskiftede Hongkong Yob skød direkte til front og fastholdt et godt tempo, der medvirkede til at splitte feltet. Opløbssvinget rundt havde Hongkong Yob stadig overtaget, men ind på opløbet etablerede Royal Dane og Sara Slot kontakt med førerhesten, og strøg over de sidste par hundrede meter forbi til en klar sejr. På andenpladsen fulgte Hongkong Yob og dernæst Foretell.

Royaldane280823Royal Dane sejrer overlegent.

DM - 2. afdeling - blev et medrivende opgør, hvor der blev dystet hårdt om positionerne undervejs. Indledningsvis mellem Voguela og udvendigt Go Goofy. Sidenhen var det Strakowsky, der angreb hårdt for at få overtaget frem mod sidste sving. Her gik Nicolaj Stott og Totally Convinced med indvendigt og i opløbet afviste den Karsten Johansen-trænede Totally Convinced langs rails sikkert Strakowskyog sejrede klart, mens der var tæt kamp om tredjepladsen. Den placering tilfaldt Lady Lee.

Totallyconvinced280823Totally Convinced med Nicolaj Stott.

DM - 3. afdeling: Karsten Johansen sadlede også vinderen i tredje DM-afdeling. Nu i skikkelse af Good Life, som på en god finish for Victoria Larsen akkurat nåede forbi den undervejs førende Spinoza og Nicolaj Stott. I den målfototætte afgørelse fulgte Speedgirl på tredjepladsen efter en god rejse bag førerhesten undervejs.

Goodlife280823Good Life og Victoria Larsen (gul) når akkurat forbi den længe førende Spinoza.

Programmet blev indledt med et 2-års maidenløb som havde Lea Olsen-trænede Marsk Torkdahl med Kelvin C. Belcourt som toneangivende undervejs. I opløbet var hesten helt alene på banen og sejrede med adskillige længder til debuterende Stracciatella på andenpladsen. Der var yderligere mange længder til Per Thousand Four på tredjepladsen.

Marsktorkdahl280823Marsk Torkdahl

Et klasse 4-løb havde Tina Mortensen-trænede Targaryen i føring fra start til mål. Redet af Maria Jørgensen blev sejren ganske sikker foran en godt afsluttende Aida Torkdahl og på tredjepladsen My Ladybug.

Tagaryen280823Targaryen

Slutteligt var Keld Chr. Karlsen-trænede Hampton Roads og Kelvin C. Belcourt svaret i et aldersvægtløb. Hesten skød til føring frem mod første sving og blev der løbet ud til overlegen sejr foran Go For It og Sir Christian.

Hamptonroads280823Kelvin C. Belcourt kan smile efter dagens anden sejr. Nu med Keld Chr. Karlsens Hampton Roads.

Foto: Ole Hindby